Exerciţiile fizice pot reduce riscul de apariţie a cancerului la sân

Exerciţiile fizice efectuate zilnic pot reduce riscul de apariţie a cancerului la sân, la femeile de peste 30 de ani, potrivit unui studiu prezentat la Colegiul American de Medicină Sportivă din Seattle.

23 afișări
Imaginea articolului Exerciţiile fizice pot reduce riscul de apariţie a cancerului la sân

Exerciţiile fizice pot reduce riscul de apariţie a cancerului la sân

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 4.296 de femei cărora medicii le-au cerut să completeze un chestionar legat de volumul de exerciţii fizice efectuate în anumite perioade ale vieţii: între 10 - 15 ani, 15 - 30 de ani, 30 - 50 de ani şi peste 50 de ani.

Rezultatele cercetării realizate de Lisa Sprod de la Universitatea din Colorado au arătat că riscul de a dezvolta cancer la sân nu era legat de volumul de exerciţii fizice efectuate între 10 şi 30 de ani, dar după aceasta vârstă, femeile active din punct de vedere fizic sunt mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer la sân.

"Volumul mediu necesar de exerciţii fizice este de 60 de minute pe săptămână", a spus realizatoarea studiului.

"Mesajul de reţinut în urma acestui studiu este că efectuarea unui volum mai mare de exerciţii fizice după vârsta de 30 de ani are un rol important în reducerea riscului dezvoltării cancerului la sân", a concluzionat cercetătoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici