Expert: Numărul femeilor psihopate ar putea fi mult mai mare decât se credea anterior

  • Un expert susţine că numărul femeilor psihopate ar putea fi mult mai mare decât se credea anterior.
  • Dr. Clive Boddy, de la Universitatea Anglia Ruskin, afirmă că psihopatia feminină este mai subtilă decât cea masculină şi, prin urmare, este mai greu de identificat.
7380 afișări
Imaginea articolului Expert: Numărul femeilor psihopate ar putea fi mult mai mare decât se credea anterior

Expert: Numărul femeilor psihopate ar putea fi mult mai mare decât se credea anterior

Dr. Boddy consideră că o parte din instrumentele de evaluare a psihopatiei sunt înclinate spre bărbaţi şi că este nevoie de mai multe studii pentru a înţelege mai bine psihopatia la femei, scrie The Guardian.

"Comportamentul femeilor psihopate pare a fi destul de subtil şi mai puţin evident decât al bărbaţilor psihopaţi şi, prin urmare, nu sunt recunoscute la fel de mult", a spus Boddy.

"Un număr mic, dar în creştere, de dovezi descrie femeile psihopate ca fiind predispuse să exprime violenţa verbală mai degrabă decât fizică, violenţa fiind de natură relaţională şi emoţională, mai subtilă şi mai puţin evidentă decât cea exprimată de psihopaţii bărbaţi", a precizat el, adăugând că aceasta poate include răspândirea de zvonuri şi minciuni pentru avantaje personale.

Potrivit lui Boddy, evaluarea folosită pentru a identifica trăsăturilor psihopatice - scala Levenson (LSRP) - era înclinată spre bărbaţi. Aceasta, a spus el, deoarece, în timp ce prima parte a evaluării se referea la cât de detaşată emoţional, egoistă, nepăsătoare şi manipulatoare era o persoană, a doua parte - care acoperea stilul de viaţă psihopat - se concentra pe violenţă şi comportament antisocial.

De asemenea, există mai puţine studii care au analizat psihopatia la femei decât la bărbaţi.

Cifrele sunt foarte diferite 

Unele estimări au sugerat că ar putea exista un raport de 10:1 între psihopaţii bărbaţi şi femei, dar cercetările lui Boddy, folosind doar prima parte a LSRP, sugerează că cifrele sunt foarte diferite.

"Este aproape unu la unu", a spus Boddy.

Estimările sugerează că există aproximativ 23% dintre bărbaţi care, deşi nu sunt categoric psihopaţi, au suficiente trăsături pentru a fi problematici pentru societate, a spus el.

Astfel de trăsături nu sunt neobişnuite la femei, adaugă expertul: "În jur de 12% până la 13% dintre femei au suficiente dintre aceste trăsături pentru a fi potenţial problematice".

Recunoaşterea psihopatiei la femei şi bărbaţi este importantă, a spus Boddy, nu în ultimul rând pentru că astfel de indivizi ar putea avea un impact uriaş la locul de muncă, angajaţii fiind marginalizaţi, abuzaţi şi intimidaţi.

În plus, a menţionat el, companiile conduse de astfel de persoane ar putea pierde direcţia şi ar putea afecta modul în care oamenii privesc organizaţiile mari.

Boddy a pledat pentru aplicarea unui screening în cazul candidaţilor la un loc de muncă pentru a contribui la protejarea angajaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici