- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.08.2016, 10:45)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Favorizează mâncarea prăjită apariţia cancerului? Concluzia la care a ajuns un chimist
Acrilomida este o moleculă toxică care creşte riscul apariţiei cancerului. Aceasta se formează în timpul prăjirii sau coacerii alimentelor bogate în carbohidraţi. Chimistul Simon Cotton a analizat riscurile ingerării acestor alimente.
3583 afișări
Favorizează mâncarea prăjită apariţia cancerului? Concluzia la care a ajuns un chimist
Conform Descoperă.ro, motivul pentru care cunoaştem potenţialul pericol al acrilomidelor a fost descoperit într-un tunel subteran. Acum 20 de ani, muncitorii lucrau pe creasta Hallendsas din peninsula Bjare (sudul Suediei). Muncitorii au fost testaţi pentru a vedea dacă nivelul moleculei de acrilomida din sânge era normal, prin analizarea unui grup de control. Testele au demonstrat că cei din grupul de control aveau un nivel crescut de acrilomide în sânge. În primă fază, experţii au considerat că sursa sunt burgerii. Nivelul crescut de acrilomide a fost descoperit în produsele care conţineau cartofi prăjiţi, precum şi în cafea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interviul integral Macron – The Economist. Europa, arme nucleare și restabilirea ordinii mondiale: Cum vede Macron viitorul?
-
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
-
Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic şi Stăpânul inelelor, a murit
-
Atac la frontiera dintre Israel şi Gaza. Acţiunea a fost revendicată de aripa armată a Hamas
Nu contează dacă mâncarea este organică sau nu, modul de preparare contează. Acrilomidele se formează în reacţiile dintre amino-acizi naturali şi carbohidraţi. Aceştia nu se regăsesc în mâncarea negătită sau fiartă. Lactatele, carnea sau peştele nu conţin în general acrilomide. Astfel, o regulă de aur a luat naştere, mâncarea trebuie gătită până devine aurie, nu neagră.
Pentru a evita formarea acrilomidelor, mâncarea ar trebui gătită la temperaturi scăzute, însă prin această metodă bacteriile nu pot fi distruse, aşa că riscul intoxicaţiilor alimentare creşte.
Deşi cercetătorii au identificat sursa acrilomidelor, aceştia nu au stabilit că este cancerigenă pentru oameni atunci când este consumată în cantităţi mici.
Sursa: http://bit.ly/2bhE11R.
Citeşte şi: Un studiu de 30 de ani anulează toate temerile: "Nu există nicio legătură între cancer şi telefoane"
Citeşte şi: A fost descoperit anticorpul pentru cancer
Citeşte şi: Actorul Ryan Reynolds: "Deadpool este o inspiraţie pentru copiii bolnavi de cancer" - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Cafea sau ceai dimineața? Ceea ce bei îți reflectă personalitatea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc și-a etalat formele: „Obsessed”
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe