Floricelele şi sucurile servite la cinema, printre cele mai nesănătoase gustări

Floricelele de porumb şi sucurile servite la cinema sunt printre cele mai nesănătoase gustări, după numărul de calorii şi cantitatea de grăsimi saturate conţinute, potrivit unui studiu realizat în cinematografele americane de Center for Science in the Public Interest.

146 afișări
Imaginea articolului Floricelele şi sucurile servite la cinema, printre cele mai nesănătoase gustări

Floricelele şi sucurile servite la cinema, printre cele mai nesănătoase gustări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meniurile medii cu floricele de porumb şi suc comercializate în cel mai important lanţ de cinematografe american, Regal, conţin nu mai puţin de 1.610 calorii, adică mai mult decât trei hamburgeri Big Mac, şi 60 de grame de grăsimi saturate, potrivit studiului. Aceasta fără a pune la socoteală untul lichid cu care americanilor le place să îşi ungă floricelele, care adaugă câte 130 de calorii cu fiecare linguriţă.

Cel de-al doilea lanţ de cinematografe din SUA, AMC, are meniuri mai mici, însă o porţie mare de floricele tot are 1.030 de calorii şi 57 de grame de grăsimi saturate, echivalentul a 500 de grame de coaste de porc, la care se adaugă o cupă de îngheţată.

Proporţia în care se regăsesc grăsimile saturate - care favorizează apariţia bolilor cardio-vasculare - în floricelele de porumb este determinată de uleiul folosit pentru prepararea lor, în special uleiul de nucă de cocos.

Sucurile comercializate în cinematografele americane sunt, de asemenea, luate în considerare în studiu. Astfel, la Regal, cel mai mic suc nedietetic are 300 de calorii, iar cel mare, de un litru şi jumătate, are 500 de calorii - echivalentul a 33 de linguriţe de zahăr.

Nici bomboanele nu sunt mai sănătoase. Un pachet de 225 de grame de bombonele de ciocolată multicolore conţine 1.160 de calorii şi 35 de grame de grăsimi saturate, echivalentul a 500 de grame de friptură cu cartofi şi unt, la cuptor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici