Fructele consumate în exces pot să îngraşe

Multă lume abuzează de consumul de fructe, în speranţa că va pierde măcar câteva kilograme, însă medicii specialişti atenţionează că fructele pot să aibă chiar efectul advers. „Atunci când sunt consumate în exces, fructele pot să îngraşe, din cauza caloriilor relativ multe. Fructele sunt bune, dar consumate cu moderaţie”, ne sfătuieşte prof. univ. dr. Maria Moţa, şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, informează cotidianul Gândul.

23 afișări
Imaginea articolului Fructele consumate în exces pot să îngraşe

Fructele consumate în exces pot să îngraşe

Merele şi gutuile fac parte din categoria fructelor cu puţine calorii. 100 de grame de astfel de fructe conţin 10 grame de glucide şi 40 de calorii. Astfel, un kilogram de gutui ajunge cam la 400 de calorii. La polul opus se află aşa-numitele fructe dulci – bananele şi strugurii. Specialistul spune că, din punct de vedere al caloriilor, acestea sunt cele mai „periculoase” fructe. „Un kilogram de banane, adică aproximativ şase bucăţi, ajunge până la 800 de calorii, adică dublu faţă de mere sau gutui”, atenţionează prof. dr. Moţa.

Citeşte mai multe despre fructele care îngraşă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici