Fructele şi legumele protejează pielea de razele ultraviolete

Curele de legume şi fructe re­pre­zintă o bună metodă pentru a preveni efectele negative ale expunerii la soare, susţin specialiştii în dermato­logie. Potrivit acestora, cele intens colorate precum loboda, salata roşie, căpşunile, cireşele şi morcovii au proprietăţi benefice asupra dermei.

252 afișări
Imaginea articolului Fructele şi legumele protejează pielea de razele ultraviolete

Fructele şi legumele protejează pielea de razele ultraviolete (Imagine: www.gandul.info)

Medicii spun că sunt bogate în vitamina A şi protejează pielea împotriva radicalilor liberi. De altfel, roşiile reduc cu peste 30 la sută sensibilitatea tenului la radiaţiile solare. Chiar dacă, transformat în indice de protecţie solară, acest procent nu se ridică decât la valoarea de 2-3, substanţele din tomate au avantajul de a acţiona pe tot corpul şi pe toată durata zilei.

Citeşte mai multe despre cum să-ţi protejezi pielea de razele ultraviolete pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici