Frumoasa adormită există. Ce boală te face să dormi o săptămână fără întrerupere

Frumoasa adormită, despre care cu toţii am auzit în poveşti, există de fapt şi în realitate şi nu se consideră deloc o norocoasă. Poppy Shingleton din Marea Britanie pierde zile de naştere, zile de Crăciun sau sărbători din cauza afecţiunii pe care o are.

1871 afișări
Imaginea articolului Frumoasa adormită există. Ce boală te face să dormi o săptămână fără întrerupere

Frumoasa adormită există. Ce boală te face să dormi o săptămână fără întrerupere (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Femeia de 24 de ani are o boală rară care o face să adoarmă brusc, iar această stare poate dura până la o săptămână, scrie dailymail.co.uk.

Poppy este doar unul dintre cei 1.000 de pacienţi din lume care suferă de sindromul Kleine-Levin, sau sindromul Frumoasei Adormite.

"Am dormit atunci când am împlinit 18 ani. Am dormit de Crăciun şi nu m-am trezit decât după Anul Nou. Acest lucru este demoralizant şi mă scoate din viaţa socială. Prietenii mei pot vorbi despre un eveniment câteva săptămâni, dar eu îl ratez", spune femeia.

Poppy studiază la Universitatea Southhampton pentru a fi aproape de părinţii ei, care o iau din locul în care adoarme şi o duc acasă.

"A trebuit să renunţ în al doilea an de facultate. Lipsisem atât de mult încât am rămas în urmă şi nu am luat note de trecere", spune Poppy.

Boala a apărut atunci când Poppy avea 18 ani, însă medicii nu au diagnosticat-o corect de la început. S-a crezut chiar că este depreseivă şi are oboseală cronică, însă atunci când câţiva prieteni au văzut un documentar despre sindrom şi-au dat seama de ce suferă de fapt Poppy.

Experţii nu ştiu care sunt cauzele bolii şi nu au găsit un leac, însă afecţiunea poate fi controlată printr-o combinaţie de medicamente pentru ca pacientul să stea treaz şi somnifere pentru ca acesta să aibă un somn mai bun. Majoritatea oamenilor se vindecă atunci când ajung la maturitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici