Fumătorii sunt de două ori mai predispuşi la depresie

Aproape 90 de români mor zilnic din cauza fumatului, iar cei mai mulţi dependenţi de nicotină au vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Dependenţii de nicotină sunt expuşi unui risc dublu de a dezvolta stări depresive sau anxietate, iar fumatul pasiv predispune la apariţia bolilor mentale.

41 afișări
Imaginea articolului Fumătorii sunt de două ori mai predispuşi la depresie

Fumătorii sunt de două ori mai predispuşi la depresie (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Otago, Dunedin, din Noua Zeelandă, după ce au analizat 1.265 de persoane, dintre care 635 bărbaţi şi 630 femei, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 33 de ani.

"Concluzia principală a studiului este că, pe lângă bolile de natură fizică pe care fumatul le provoacă, dependenţa de nicotină creşte şi riscul afecţiunilor de sănătate mentală", declară prof. dr. David Fergusson, coordonatorul studiului.

Citeşte mai multe despre depresia cauzată de fumat pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici