Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.

41 afișări
Imaginea articolului Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul

Gălbenuşul de ou - mai nociv decât fast-foodul (Imagine: Shutterstock)

Potrivit oa­­menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de­cât preparatele de tip fast-food.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de până la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.

Studiul, foarte controversat în rândul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de către David Spence (Universitatea Western Ontario), David Jenkins (Spitalul "Sf. Michael" din To­ronto), experţi în studierea infarctului miocardic, şi de către Jean Davignon, un reputat expert în dinamica colesterolului.

Citeşte mai multe despre gălbenuşul de ou pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici