GALERIE FOTO. Noaptea trecută a avut loc o eclipsă de lună prin penumbră. Fenomenul a fost vizibil şi în România

  • Noaptea trecută a avut loc o eclipsă de lună prin penumbră
  • Luna a intrat în conul de umbră al planetei noastre
  • Fenomenul s-a putut vedea şi în România
10843 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Noaptea trecută a avut loc o eclipsă de lună prin penumbră. Fenomenul a fost vizibil şi în România

În seara aceasta este eclipsă de lună prin penumbră. Fenomenul se poate vede şi în România

Luna va răsări şi va avea culoarea schimbată. Va trece prin umbra planetei noastre. Astăzi se produce faza de lună plină şi când se va produce bă trece prin conul de penumbră al planetei. O să răsară la ora 8.42 şi la 4 minute va intra în eclipsă. Cu ochiul liber nu se va vedea mare doferenţă şi folosiţi un binoclu. Posibil să prindeţi o culoare un pic închisă la maximul eclipsei la ora 22.43”, a explicat, ieri, fenomenul astronomul Elizabeth Petrescu de la Observatorul Astronomic din Bucureşti.
 
Eclipsele de lună se văd destul de des, fiind de două ori pe an. Cele mai frumoase sunt eclipsele totale sau parţiale de lună, atunci când luna se înroşeşte sau chiar ajunge să dispară de pe cer. În noaptea aceasta luna va avea doar o schimbare de strălucire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici