Genă responsabilă de reacţiile alergice, identificată

Cercetătorii germani au identificat o genă care ar putea fi responsabilă de numeroase reacţii alergice, precum febra fânului şi astmul, potrivit unui studiu publicat, vineri, în revista ştiinţifică Plos Genetics.

24 afișări
Imaginea articolului Genă responsabilă de reacţiile alergice, identificată

Genă responsabilă de reacţiile alergice, identificată de cercetătorii germani

Gena, numită FCER1A-Gen, conţine instrucţiunile pentru formarea imunoglobulinei E (IgE), o clasă de anticorpi prezentă doar la mamifere, care joacă un rol important în apariţia alergiilor, potrivit studiului realizat de specialiştii de la Helmholtz Zentrum, din Munchen şi de la clinica Universităţii tehnice din acest oraş.

"Pentru a realiza studiul, am studiat genomii a peste 10.000 de adulţi şi copii din Germania", a declarat Thomas Illig, de la Helmhotz Zentrum.

Persoanele care suferă de alergii deţin un număr mai mare de anticorpi de tip IgE decât persoanele sănătoase, potrivit rezultatelor studiului.

Aceşti anticorpi, întâlniţi adesea în ţesutul pielii, pot declanşa reacţii imunitare puternice în prezenţa anumitor substanţe, precum polenul sau praful, aflate la originea febrei fânului (rinita alergică) sau a crizelor de astm.

Modificarea genei FCER1A-Gen ar putea permite reducerea numărului de anticorpi IgE şi, în consecinţă, limitarea reacţiilor alergice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici