Ghimbirul combate răul de mişcare şi de înălţime

Răul de înălţime este o problemă de sănătate care afectează foarte multe persoane şi poate avea repercusiuni grave, atrag atenţia medicii. Cea mai "blândă" formă a acestei afecţiuni poate apărea la altitudini de 2.000 de metri şi se manifestă prin dureri de cap, greaţă, senzaţia de insuficienţă a aerului, palpitaţii şi capacitatea redusă de mişcare.

190 afișări
Imaginea articolului Ghimbirul combate răul de mişcare şi de înălţime

Ghimbirul combate răul de mişcare şi de înălţime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit specialiştilor, aceste simptome vor dispărea în câteva zile, în cazul în care rămâi la aceeaşi altitudine.

Formele cele mai "grave" ale senzaţiei de rău de înălţime apar la altitudini foarte ridicate, de obicei peste 3.000 de metri înălţime. Medicii spun că, pe lângă simptomele deja menţionate, pot apărea şi altele precum: scăderea poftei de mâncare, probleme cu somnul şi trezirea frecventă în timpul nopţii din cauza respiraţiei periodice, febră, pierderea temporară a memoriei sau dificultatea de concentrare. Acestea sunt printre cele mai grave simptome care necesită o coborâre imediată de la acea altitudine. "Răul de mişcare există şi este frecvent întâlnit, în special la femei şi la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani.

Citeşte mai multe despre tratarea răului de mişcare şi înălţime cu ghimbir pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici