Glicemia va putea fi măsurată cu un dispozitiv care analizează lacrimile

Persoanele care suferă de diabet s-ar putea să nu mai fie nevoite să se înţepe zilnic pentru a-şi măsura glicemia. Recent, cercetătorii americani au pus la punct un dispozitiv care indică nivelul glucozei în sânge, arată un studiu publicat în Journal of Diabetes Science and Technology.

95 afișări
Imaginea articolului Glicemia va putea fi măsurată cu un dispozitiv care analizează lacrimile

Glicemia va putea fi măsurată cu un dispozitiv care analizează lacrimile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Mayo precizează că dispozitivul este dotat cu un nou tip de captator care foloseşte lacrimile pentru a măsura nivelul glicemiei din organism. Jeffrey T. LaBelle, inventatorul dispozitivului, susţine că noua tehnologie ar permite pacienţilor să verifice mai des cantitatea de glucoză, menţinând astfel diabetul sub control.

Citeşte mai multe despre aparatul care măsoară glicemia din lacrimi pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici