Groapa Marianelor ar putea să-şi dezvăluie secretele. Richard Branson a creat un submarin rezistent la presiuni uriaşe

Miliardarul Richard Branson, unul dintre primii antreprenori privaţi care va trimite în curând oameni în spaţiu la bordul unor avioane comerciale, a anunţat că doreşte să călătorească în curând şi pe fundurile oceanelor de pe Terra, informează bbc.co.uk.

656 afișări
Imaginea articolului Groapa Marianelor ar putea să-şi dezvăluie secretele. Richard Branson a creat un submarin rezistent la presiuni uriaşe

Groapa Marianelor ar putea să-şi dezvăluie secretele. Richard Branson a creat un submarin rezistent la presiuni uriaşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai nouă idee a miliardarului britanic se numeşte Virgin Oceanic şi reprezintă mai mult o companie de cercetări ştiinţifice decât o afacere turistică.

Richard Branson vrea să exploreze celebra Groapă a Marianelor din Oceanul Pacific, a cărei adâncime de peste 11.000 de metri depăşeşte cu mult înălţimea vârfului Everest.

Submarinul care va explora Groapa Marianelor a fost construit pentru a rezista unei presiuni uriaşe. Aparatul a fost fabricat dintr-un aliaj de titan şi fibră de carbon, iar capsula transparentă a fost confecţionată dintr-o singură bucată de cuarţ rezistent, deoarece sticla nu ar putea rezista la o astfel de adâncime.

Submarinul a fost lansat, în prezenţa miliardarului britanic, marţi, în California. El va fi supus unei serii de teste, înainte de a se aventura în prima lui misiune ştiinţifică de explorare a profunzimilor oceanelor de pe Terra.

Richard Branson este un industriaş britanic în vârstă de 60 de ani, patronul Virgin Group din care fac parte peste 400 de companii. La vârsta de 16 ani a deschis primul său magazin, "Student", iar în 1970 a înfiinţat un serviciu de expediere prin poştă a discurilor muzicale. În 1972, Richard Branson a inaugurat primul său magazin de discuri - Virgin Records - cunoscut ulterior sub denumirea de Virgin Megastore. De altfel, brandul Virgin s-a dezvoltat rapid în anii 1980, odată cu apariţia pe piaţă a companiei de transport aerian Virgin Atlantic Airways şi a casei de discuri Virgin Records. Potrivit revistei Forbes, Richard Branson ocupă locul al 212-lea în topul celor mai bogate persoane din lume, averea sa fiind estimată la peste 4 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici