Imagini spectaculoase realizate de sonda Cassini: Cum arată planeta noastră printre inelele lui Saturn

Pământul surprins în imagini de sonda Cassini, printre inelele lui Saturn, pare doar un corp ceresc minuscul. În prezent, sonda se află într-o misiune, începută din 2004, în care analizează planeta Saturn, ce se află la peste 1,35 miliarde de kilometri de Pământ.

1318 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase realizate de sonda Cassini: Cum arată planeta noastră printre inelele lui Saturn

Imagini spectaculoase realizate de sonda Cassini: Cum arată planeta noastră printre inelele lui Saturn (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Inelele lui Saturn sunt formate din particule de gheaţă şi reziduuri de până la un metru lăţime, informează Mail Online, potrivit Descoperă.

Inele lui Saturn prezente în imagine sunt cele exterioare, iar printre acestea poate fi observat Pământul şi Luna.

Agenţia spaţială a publicat imaginea ce marchează sfârşitul misiunii sondei Cassini. Sonda a orbitat în jurul planetei în ultimi 13 ani, realizând descoperiri impresionante despre Saturn, cât şi despre Lunile sale. 

Citeşte continaurea şi vezi FOTO pe Descoperă.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici