Cinci alimente care te fac mai deştept

Oboseala şi puterea de concentrare pot fi combătute consumând alimente care ajută în sporirea funcţiilor creierului şi stimularea inteligenţei.

1538 afișări
Imaginea articolului Cinci alimente care te fac mai deştept

Cinci alimente care te fac mai deştept (Imagine: 1ZOOM.Net)

Iată o listă cu cele cinci mai utile ingrediente în sporirea funcţiilor creierului şi stimularea inteligenţei, alese de CSID.

Peştele gras (somon sălbatic, macrou, sardine)

Mai mult de jumătate din masa creierului este alcătuită din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi graşi care aparţin familiei Omega. Aceste grăsimi sunt vitale pentru producerea şi dezvoltarea celulelor creierului, menţinând fluiditatea membranei celulare. Ele joacă de asemenea un rol imens în activitatea neuronilor. Peştele bogat în ulei - cum ar fi somonul sălbatic, tonul proaspăt şi sardinele - conţine grăsimi Omega 3 care ajută la interacţiunea celulelor creierului. De regulă este bine să consumăm cel puţin două porţii de peşte bogat în ulei pe săptămână.

Produse lactate (lapte, brânză, smântână)

Produsele lactate grase sunt deosebit de utile deoarece mai mult de jumătate din creierul nostru este compus din grăsimi. Lipsa grăsimilor cruciale poate deveni cauza diferitelor boli neplăcute, de exemplu scleroza multiplă. Mai mult, proteinele, calciul, vitamina D şi magneziul găsite în produsele lactate, joacă un rol important în stimularea activităţii creierului.

Află care sunt celelalte alimente ce contribuie la dezvoltarea inteligenţei pe CSID.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici