Incapacitatea de a şofa corect, moştenire genetică

Incapacitatea anumitor şoferi de a conduce corect un automobil pe drumurile publice este condiţionată genetic, potrivit unui studiu american de la Universitatea California Irvine, publicat în revista Cerebral Cortex.

139 afișări
Imaginea articolului Incapacitatea de a şofa corect, moştenire genetică

Incapacitatea de a şofa corect, moştenire genetică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit faptul că persoanele care prezintă o anumită variaţie genetică au obţinut scoruri cu 20% mai slabe la testele de conducere, comparativ cu persoanele care au o structură diferită a ADN-ului.

Acest studiu ar putea fi explicaţia ştiinţifică pentru a justifica prezenţa în trafic a unui număr atât de mare de şoferi slabi, pentru că aproximativ 30% dintre americani prezintă această variaţie genetică.

Cercetătorii au testat 29 de voluntari, dintre care 22 nu prezentau această variaţie genetică, cerându-le să conducă 15 tururi de pistă pe un simulator electronic şi apoi să repete acest test după o săptămână.

Spre surpriza lor, ei au descoperit că şapte voluntari care aveau variaţia genetică au condus în mod constant mai prost decât colegii lor.

Gena responsabilă pentru această variaţie controlează o proteină denumită "Brain-derived neurotrophic factor (BDNF)", care afectează memoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici