Inginerii au inventat capsula de supravieţuire, proiectată să reziste la tsunami, cutremure şi uragane - VIDEO & GALERIE FOTO

Survival Capsule este un sistem personal de siguranţă (PSS), conceput pentru a proteja împotriva tsunamiurilor, tornadelor, uraganelor, cutremurelor şi furtunilor, fiind dotat cu două ferestre mici, astfel încât pasagerii să poată vedea ce se întâmplă în jurul lor.

5403 afișări
Imaginea articolului Inginerii au inventat capsula de supravieţuire, proiectată să reziste la tsunami, cutremure şi uragane - VIDEO & GALERIE FOTO

Inginerii au inventat capsula de supravieţuire, proiectată să reziste la tsunami, cutremure şi uragane - VIDEO (Imagine: Survivalcapsule.com )

Pentru calamităţile naturale, precum tsunami sau un cutremur, există foarte puţine locuri unde se poate găsi un adăpost, iar spre rezolvarea acestei probleme, inginerii au inventat capsula de supravieţuire, care reprezintă un sistem personal de siguranţă sub forma unei mingi gigante.

Conform Descoperă, această minge gigantă a fost creată pentru a oferi unor grupuri individuale sau familii mai mult control al supravieţuirii lor în situaţii de urgenţă.

"Acestă capsulă oferă oamenilor posibiliatea de a deţine personal un sistem de securitate, care este uşor accesibil zi şi noapte şi care să ofere familiei într-adevăr o securitate în condiţii de maximă necesitate pe care altfel nu o vor putea avea”, a declarat Julian Sharpe, fondatorul Capsulei de Supravieţuire.

Potrivit designerilor, capsula este concepută ca o "soluţie variabilă de dezastru”.

Acestă capsulă este concepută să plutească, astfel încât aceasta nu va fi inundată sau afectată de creşterea nivelului apei, aşa cum se întâmplă în situaţii de tsunami. Mingea uriaşă este dotată cu un sistem de auto redresare, folosind vezici de apă în partea de jos care împiedică întoarcerea capsulei cu susul în jos . Acesta poate fi, de asemenea, priponit de ceva pentru a evita îndepărtarea ei de către curenţii de apă.

Capsula este fabricată dintr-o carcasă din aluminiu călit şi cadru, este izolată termic pentru a menţine căldură pasagerilor. Aceasta este destinată să păstreze siguranţa celor din interior în timpul perioadei iniţiale de post-dezastru, înainte de momentul când echipele de salvare vor sosi la faţa locului.

Capsula a fost proiectată de către o echipă de ingineri aerospaţiali al căror principal scop a fost de a face sfera cât mai puternică şi durabilă posibil.

 

Sfera este proiectată să reziste la impactul iniţial al unui dezastru natural, precum şi la contactul cu obiecte ascuţite, expunerea la căldură, la impactul cu obiecte neascuţite şi la decelerare rapidă.

Capsulele vin în diferite dimensiuni, variind de la o capacitate de două persoane, pentru familii mici, până la o capacitate de zece persoane, care ar putea fi utilizate pentru întreprinderi şi şcoli. În plus, există un număr de opţiuni personalizabile, inclusiv un sistem de muzică, de sunete şi toaletă.

Conceptul a fost creat de Julian Sharpe, după tsunami-ul indonezian din 2004, care a luat viaţa a aproximativ 225.000 de persoane.

"Sistemele moderne de avertizare timpurie pot salva până la 90% dintr-o populaţie, dar restul de 10 la sută cel mai probabil vor pieri. Într-un tsunami, care va afecta 2,5 milioane de oameni, atunci 10 la sută se transformă într-un sfert de milion, iar acesta este un număr mare. Pentru a reduce numărul deceselor, aceasta este o opţiune", a declarat Julian Sharpe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici