Instituţia care avizează suplimentele alimentare: Nu le-am recomanda nimănui

Institutul de Bioresurse Alimentare, cel care hotărăşte dacă un supliment alimentar poate să fie vândut în România, nu testează produsele naturiste cărora le dă avizul. Verifică actele pe care producătorul le are la dosar, între care un buletin de analize, pe care şi-l aduce singur, informează "Gândul".

167 afișări
Imaginea articolului Instituţia care avizează suplimentele alimentare: Nu le-am recomanda nimănui

Instituţia care avizează suplimentele alimentare: Nu le-am recomanda nimănui (Imagine: Ovidiu Micsik/Gândul)

"Ei vin cu testarea făcută, la dosar se depune un buletin de analize făcut de un laborator acreditat din România sau din străinătate. Noi am notificat (n.r. avizat) 5.000 de produse, în produsele astea se pot găsi 20.000 de substanţe, nu le pot testa pe toate, sunt unele substanţe pe care nici nu le putem testa în România. În cazul unei capsule de slăbit, nu pornim de la ideea că are sibutramină, ne bazăm pe buna credinţă a producătorului. În plus, costă enorm să testezi sibutramina", spune Nastasia Belc, directorul general al Institutului de Bioresurse Alimentare (IBA), aflat în subordinea Ministerului Agriculturii.

Citeşte mai multe despre avizarea produselor naturiste în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici