Insulele Feroe vor limita vânătoarea de delfini în urma protestelor

Insulele Feroe vor limita la 500 de exemplare controversata vânătoare de delfini, după ce autorităţile au fost criticate în urma sacrificărilor de anul trecut, când au fost ucise peste 1.400 de exemplare.

234 afișări
Imaginea articolului Insulele Feroe vor limita vânătoarea de delfini în urma protestelor

Insulele Feroe vor limita vânătoarea de delfini în urma protestelor

Potrivit BBC, cunoscută sub numele de „Grindadrap”, vânătoarea de mamifere marine, în special de balene, este o tradiţie care se practică de sute de ani în Insulele Feroe, un teritoriu autonom danez din Atlanticul de Nord.

Însă numărul mare de mamifere ucise anul trecut i-a şocat pe mulţi localnici.

O petiţie cu aproape 1,3 milioane de semnături care solicită interzicerea vânătorii tradiţionale a fost înaintată guvernului.

În prezent, autorităţile au limitat captura anuală de delfini la 500 de exemplare pentru următorii doi ani. Cota a fost stabilită după „captura neobişnuit de mare” de 1.423 de delfini în septembrie, a precizat guvernul într-o declaraţie.

Doar vânătoarea de delfini a fost revizuită, nu întreaga tradiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici