Japonia lansează, marţi, noua sa rachetă spaţială, Epsilon

Agenţia niponă de explorare spaţială (JAXA) va lansa, marţi, racheta spaţială Epsilon, un nou model care va transporta în spaţiu telescopul japonez SPRINT-A.

281 afișări
Imaginea articolului Japonia lansează, marţi, noua sa rachetă spaţială, Epsilon

Japonia lansează, marţi, noua sa rachetă spaţială, Epsilon

Lansarea este prevăzută la ora 04.35 GMT, de la baza spaţială din Uchinoura (sudul Japoniei).

Lansatorul, care funcţionează cu combustibil solid (propergol), cu o înălţime de 24 de metri, este primul model de acest tip dezvoltat de Japonia din 2001, când agenţia niponă a lansat pe piaţă racheta H-2A. Un alt model de rachetă, de dimensiuni mult mai mari, H-2B, a avut prima sa lansare spaţială în 2009.

Comparativ cu H-2A, costurile de lansare pentru Epsilon au scăzut cu o treime, spun reprezentanţii JAXA. De asemenea, perioada necesară pentru a efectua o lansare s-a diminuat.

Pentru prima sa lansare, Epsilon-1 va transporta SPRINT-A, primul satelit-telescop de observare a mediului planetelor din sistemul nostru solar (Venus, Marte şi Jupiter), de pe o orbită terestră situată la o înălţime cuprinsă între 950 - 1.150 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici