Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Specialiştii în nutriţie spun că kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive. Acest fruct conţine luteină, o substanţă care ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă, potrivit Gândul.

277 afișări
Imaginea articolului Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge (Imagine: www.gandul.info)

Kiwi este considerat a fi, după porumb, fructul cu cea mai bogată sursă de luteină. Conform experţilor, kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive din categoria fructelor importante, conţinând mai multă vitamina C decât o portocală. De asemenea, fructul mai are un conţinut ridicat de vitaminele A şi B6, iar vitamina E din acest fruct protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt substanţe cu un caracter de reacţie ridicat, care rezultă din metabolismul normal, dar şi în urma expunerii organismului la anumiţi factori din mediul înconjurător, precum fumatul sau radiaţiile ultraviolete. În acelaşi timp, kiwi conţine acid folic, fier, crom şi calciu. Datorită conţinutului de magneziu, kiwi este fructul care încetineşte procesul de îmbătrânire, diminuează nivelul colesterolului "rău" din sânge şi combate stresul şi depresiile.

Citeşte mai multe despre substanţele nutritive pe care la conţine fructul kiwi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici