- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.06.2016, 07:15)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
La ce nivel de radiaţii sunt expuşi astronauţii în spaţiul cosmic
Martin Archer, cercetător în cadrul Queen Mary University of London, a calculat nivelul de radiaţii la care au fost expuşi astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională, în timpul ultimelor 6 luni de misiune, aflând că acesta are circa 300 de jouli, echivalentul dozei letale de radiaţii X.
1638 afișări

La ce nivel de radiaţii sunt expuşi astronauţii în spaţiul cosmic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA monitorizează nivelurile de radiaţii din orbita joasă a Terrei folosind instrumente amplasate la bordul sateliţilor, ce orbitează planeta noastră la fiecare 101 minute, potrivit Descoperă.
Din moment ce Pământul se roteşte la rândul său, oamenii de ştiinţă pot afla care este cantitatea de radiaţii existentă la acele altitudini, la care se află, de asemenea, Staţia Spaţială Internaţională. Coroborând informaţiile legate de traseul acesteia, cu datele obţinute din realizarea hărţilor radiaţiilor, cercetătorii pot afla care este nivelul de radiaţii la care astronauţii se expun în fiecare zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Devii faimos în funcție de cum vorbești. Cum a strâns The Gstaad Guy mii de următori în social media datorită accentului său
-
Sediul Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Crimeea, lovit de o rachetă ucraineană
-
Un nou aeroport în Bucureşti. Va fi construit în sudul Capitalei. Toate detaliile
-
Dezvăluiri: Cele mai moderne şi scumpe avione din lume stau la sol cu zilele din cauza problemelor / România a comandat două escadrile de F-35
Principala sursă a radiaţiilor la care se expun exploratorii spaţiului cosmic se află deaupra coastei Americii de Sud şi este cunoscută în lumea ştiinţifică sub numele de ,,Anomalia Atlanticului de Sud". Această regiune este cunoscută pentru faptul că, nici până în momentul de faţă, cercetătorii nu au putut afla de ce aici există un câmp magnetic mult mai slab decât cel existent în zonele învecinate.
Cu toate acestea, se cunoaşte faptul că, de la nivelul acestui câmp, radiaţiile solare sunt reflectate cu greutate, motiv pentru care ele pot penetra obiecte aflate la altitudini relativ joase, cum este, de exemplu, cazul Staţiei Spaţiale internaţionale, ce orbitează la o distanţă de aproximativ 330-435 km faţă de Terra.
Astronauţii se expun, de asemenea, la radiaţii provenite din interiorul aurorelor boreale. Noi putem observa de pe Pământ efectul acestor radiaţii, deoarece, în momentul în care electronii de energie mare desprinşi din suprafaţa Soarelui lovesc suprafaţa superioară a atmosferei planetei noastre şi provoacă apariţia unor unde de lumină.







Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe