Lista alimentelor care te ajută să înveţi uşor

Febra examenelor a început, iar cei aflaţi la finalul clasei a XII-a caută tot felul de soluţii pentru a reţine cât mai multe lucruri. Nenumărate studii de specialitate au arătat că există alimente care acţionează asupra anumitor funcţii ale creierului, iar cel mai bun exemplu sunt afinele, care ajută memoria pe termen lung.

149 afișări
Imaginea articolului Lista alimentelor care te ajută să înveţi uşor

Lista alimentelor care te ajută să înveţi uşor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Women's Health, există şi alimente care sporesc puterea de concentrare, stimulează memoria pe termen scurt, energizează organismul sau ascut simţurile. Aceste aspecte sunt destul de importante, mai ales în perioadele de dinaintea unui examen important.

Astfel, cafeaua este cel mai bun "combustibil" pentru creier, deoarece măreşte performanţele intelectuale pe termen scurt. Specialiştii în nutriţie spun că această băutură nu trebuie consumată în exces, deoarece suprasolicită organismul, iar riscul incapacităţii de a mai reţine texte devine astfel destul de ridicat. Acelaşi efect nedorit îl au asupra sistemului nervos şi băuturile energizante. Astfel, nutriţioniştii recomandă cel mult trei ceşti de cafea pe zi, pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Citeşte mai multe despre alimentele care te ajută să înveţi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici