Măceşele protejează articulaţiile împotriva artritei

O substanţă care se găseşte în măceşe s-a dovedit a fi eficace în prevenirea artritei şi întărirea articulaţiilor şi ar putea fi folosită şi pentru regenerarea părţilor afectate de această boală, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători elveţieni.

557 afișări
Imaginea articolului Măceşele protejează articulaţiile împotriva artritei

Măceşele protejează articulaţiile împotriva artritei

O echipă de cercetători nutriţionişti din Basel, Elveţia, au testat efectele unui acid gras - GOPO - prezent într-un supliment alimentar cu extract de măceşe (LitoZin) asupra celulelor cartilajelor din zona articulaţiilor. Ei au descoperit astfel că acidul GOPO împiedică producerea enzimelor şi proteinelor care provoacă inflamarea articulaţiilor. Pe de altă parte, aceeaşi substanţă favorizează producerea colagenului şi a celulelor cartilajului, esenţiale pentru sănătatea încheieturilor, informează Daily Mail.

Descoperirea a fost anunţată la Congresul Mondial al Societăţii Internaţionale de Cercetare a Osteoartritei, care a avut loc la Roma.

Jumătate din persoanele cu vârsta de peste 50 de ani suferă de osteoartrită, afecţiune care se manifestă atât la nivelul articulaţiilor, cât şi al oaselor din jurul lor, în special la genunchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici