Mâinile femeilor adăpostesc mai multe tipuri de bacterii decât cele ale bărbaţilor

Palmele femeilor adăpostesc o varietate mai mare de bacterii decât cele ale bărbaţilor, iar numărul acestor microorganisme este mult mai mare decât se credea până recent, potrivit unui studiu apărut în Proceedings of the National Academy of Sciences.

1091 afișări
Imaginea articolului Mâinile femeilor adăpostesc mai multe tipuri de bacterii decât cele ale bărbaţilor

Mâinile femeilor adăpostesc mai multe tipuri de bacterii decât cele ale bărbaţilor

Folosind o tehnică de scanare genetică, cercetătorii de la Universitatea Colorado, autorii studiului, au constatat că pe suprafaţa unei mâini umane se află, în medie, 150 de tipuri de bacterii.

Deşi cercetătorii au analizat mai mult de 4.700 de tipuri de bacterii pe mâinile celor 51 de voluntari care au participat la acest studiu, numai cinci dintre aceste specii au fost identificate pe toate palmele studiate.

Biologii consideră că pH-ul pielii ar putea juca un rol determinant în această diversitate neaşteptat de bogată a florei bacteriene de pe mâinile femeilor, deoarece majoritatea bărbaţilor au pielea mult mai acidă.

Studii precedente au demonstrat că flora microbiană este mai puţin diversă în mediile mai acide.

Diferenţa dintre mâinile celor două sexe ar putea fi şi o consecinţă a faptului că mâinile femeilor nu produc aceeaşi cantitate de transpiraţie ca cele ale bărbaţilor.

În plus, femeile folosesc mai des creme hidratante şi produsele cosmetice decât bărbaţii.

Grosimea epidermei şi producţia hormonală sunt şi ele diferite în cazul celor două sexe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici