Maşina zburătoare, mijlocul de transport al viitorului. Când vom putea conduce un astfel de vehicul - FOTO, VIDEO

Maşina zburătoare, un dispozitiv de deplasare care este prezent în multe producţii cinematografice, ar putea deveni realitate curând. Autorităţile din Statele Unite au aprobat un model de astfel de maşină.

4725 afișări
Imaginea articolului Maşina zburătoare, mijlocul de transport al viitorului. Când vom putea conduce un astfel de vehicul - FOTO, VIDEO

Maşina zburătoare, mijlocul de transport al viitorului. Când vom putea conduce un astfel de vehicul

Terrafugia Transition este un avion cu două locuri care poate atinge viteza de 185 de kilometri pe oră şi necesită numai 20 de ore de antrenament pentru a putea fi pilotat, scrie dailymail.co.uk.

Atunci când este folosit ca maşină, vehiculul care valorează 250.000 de dolari poate atinge viteza de 104 kilometri pe oră.

Aripile avionului se pliază în 30 secunde, iar maşina zburătoare poate încăpea cu uşurinţă într-un garaj. Vehiculul poate fi alimentat cu combustibil de la benzinărie, scăzând astfel cu mult costurile.

Inventatorul Terrafugia a comparat maşina sa zburătoare cu un robot din filmele "Transformers".

Administraţia americană pentru Siguranţa Transportului pe Autostrăzi a anunţat câteva derogări deplasarea maşinii pe drumurile din ţară. Autoritatea pentru Aviaţie Civilă a confirmat că acest lucru va uşura procedura de primire a aprobărilor pentru circulaţia în Europa.

Proiectul Terrafugia Transition a început în anul 2006, iar anul trecut a fost la un pas de eşec deoarece au fost cerute schimbări de design în valoare de aproape 14 milioane de euro. Printre modificările cerute se numără un sistem de control al stabilităţii şi cauciucuri care pot fi folosite atât pe drumuri cât şi pe piste de aterizare şi decolare.

Două prototipuri ale maşinii zburătoare sunt aproape finalizate, iar anul viitor va începe producţia de serie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici