Medicii clujeni au extirpat o tumoare de 5 kg unei fete de 13 ani

O echipă de medici ai Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca a operat, joi, o fată de 13 ani, din judeţul Arad, care a avut o tumoare de aproximativ cinci kilograme în zona abdominală.

396 afișări
Imaginea articolului Medicii clujeni au extirpat o tumoare de 5 kg unei fete de 13 ani

Medicii clujeni au extirpat o tumoare de 5 kg unei fete de 13 ani

Directorul de cercetare-dezvoltare al institutului, Valentin Cernea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că adolescenta prezenta, la internare, o tumoare pelvi-abdominală şi a fost consultată de o echipă multi-disciplinară.

"S-au făcut investigaţiile imagistice necesare, precum şi cele de laborator. Echipa de medici care a consultat-o a spus că este nevoie de intervenţie chirurgicală, pentru a stabili natura acelui proces tumoral", a spus Cernea.

Potrivit acestuia, fata a fost operată şi se află într-o stare bună, fiind internată în Serviciul de Terapie Intensivă al Institutului, cu funcţiile vitale echilibrate.

"Medicul operator a dat asigurări că operaţia a decurs normal. După ce vom avea datele oferite de laboratorul de anatomie patologică, vom şti ce protocol terapeutic are de urmat în continuare", a spus directorul de cercetare-dezvoltare al Institutului Oncologic.

Surse din cadrul institutului au declarat că tumoarea avea circa cinci kilograme.

Cernea a subliniat că părinţii fetei au fost informaţi asupra necesităţii intervenţiei chirugicale şi a riscurilor, iar ei au acceptat. Fata a fost adusă, miercuri, dintr-o comună din judeţul Arad, familia crezând, iniţial, că ar fi fost vorba despre o sarcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici