Microsoft a lansat o brăţară pentru monitorizarea programelor de exerciţii fizice

Microsoft Corp. a lansat o brăţară electronică, "Microsoft Band", care le permite utilizatorilor să monitorizeze programul de fitness urmat, marcând debutul companiei pe piaţa dispozitivelor ce pot fi purtate de utilizatori, iar preţul aparatului este de 199 de dolari.

196 afișări
Imaginea articolului Microsoft a lansat o brăţară pentru monitorizarea programelor de exerciţii fizice

Microsoft a lansat o brăţară pentru monitorizarea programelor de exerciţii fizice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dispozitivul poate fi purtat la încheietura mâinii şi are senzori pentru monitorizarea pulsului, a calităţii somnului şi poate măsura numărul de calorii consumate, potrivit unui articol publicat pe blogul Microsoft.

Compania americană a anunţat că brăţara va fi disponibilă începând de joi Statele Unite, în număr limitat, iar preţul va fi de 199 de dolari bucata.

Microsoft a lansat şi o aplicaţie software de sănătate, numită "Microsoft Health", care include un serviciu "cloud", de stocare de date la distanţă, în care utilizatorii pot păstra şi combina informaţii privind starea de sănătate şi programele de fitness efectuate.

Aplicaţia "Microsoft Health" va aduna informaţii prin intermediul brăţării şi este compatibilă cu telefoanele mobile inteligente ale Apple, iPhone, şi cu cele care utilizează sistemul de operare Android al Google, dar şi cu dispozitivele Windows Phone.

Apple a prezentat, pe 9 septembrie, un ceas inteligent care combină funcţii de monitorizare a exerciţiilor fizice cu funcţii de comunicare şi care va fi pus în vânzare în prima parte a anului 2015, la un preţ de 349 de dolari.

Coreenii de la Samsung Electronics au lansat, în septembrie 2013, un dispozitiv asemănător, numit Galaxy Gear.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici