Misiunea NASA de monitorizare din spaţiu a gazelor cu efect de seră a eşuat

Misiunea NASA de monitorizare din spaţiu a gazelor cu efect de seră, lansată marţi, a eşuat, deoarece satelitul care urma să facă acest lucru nu s-a desprins de racheta care îl transporta în spaţiu, a anunţat Agenţia spaţială americană.

33 afișări
Imaginea articolului Misiunea NASA de monitorizare din spaţiu a gazelor cu efect de seră a eşuat

Misiunea NASA de monitorizare din spaţiu a gazelor cu efect de seră a eşuat

"Lansarea nu a avut succes", a declarat prezentatorul postului de televiziune al NASA, precizând că satelitul "nu a ajuns pe orbită". Acesta a indicat că specialiştii încearcă să localizeze epava.

Satelitul Orbiting Carbon Observatory (OCO) avea o greutate de 447 de kilograme şi era echipat cu un singur instrument ce includea trei spectrometre de înaltă precizie, care reflectă razele soarelui în culori diferite, ca o prismă. Analiza diverselor intensităţi luminoase ar fi permis calcularea concentraţiei de dioxid de carbon. Datele obţinute urmau să fie introduse în anumite modele de analiză pe computer, ce reproduc atmosfera terestră, pentru a cuantifica sursele de CO2 şi traseele de absorbţie a acestui gaz.

OCO trebuia să fie lansat pe orbită la o altitudine de 704 kilometri, pentru o misiune de doi ani.

Lansarea a avut loc de la baza militară Vandenberg din California, la ora 9:51 GMT. Satelitul a fost lansat cu ajutorul unei rachete Taurus XL, fabricată de societatea Orbital Science Corporation.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici