Modificări ale pielii care ar putea anunţa prezenţa variantei Omicron în corp

  • Suntem cu toţii familiarizaţi cu semnele tradiţionale ale coronavirusului, cum ar fi tusea şi febra, totuşi, experţii avertizează că sunt câteva simptome neobişnuite ale pielii care ar putea, de asemenea, să anunţe prezenţa virusului în corp.
  • Este important să fiţi atenţi la semnele cunoscute ale variantei, precum şi la noile variante pe măsură ce apar, pentru a limita răspândirea acesteia.
5896 afișări
Imaginea articolului Modificări ale pielii care ar putea anunţa prezenţa variantei Omicron în corp

Modificări ale pielii care ar putea anunţa prezenţa variantei Omicron în corp

Omicron s-a dovedit până acum a fi mai blândă decât variantele care au apărut înaintea sa, majoritatea bolnavilor prezentând simptome asemănătoare răcelii.

Cu toate acestea, unele persoane au prezentat, de asemenea, simptome cutanate, câteva dintre acestea fiind confirmate de experţi ca fiind un posibil semn al virusului, potrivit Mirror.

Urticarie

Unul dintre simptomele mai puţin cunoscute, dar comune ale variantei Omicron este o erupţie cutanată, potrivit aplicaţiei ZOE COVID Study.
 
Descris ca fiind "un al patrulea semn cheie" al infecţiei cu coronavirus, au existat două tipuri de erupţii cutanate raportate de pacienţii Covid pozitivi.
 
Prima este o erupţie de tip stup care apare brusc sub forma unor umflături pe piele. Acestea tind să fie foarte pruriginoase şi adesea încep cu mâncărimi intense ale palmelor sau tălpilor.

Căldură înţepătoare

Cel de-al doilea tip de erupţie cutanată este o erupţie cutanată de tip căldura înţepătoare, care apare sub forma unor zone cu mici umflături roşii, care provoacă mâncărimi. Deşi poate apărea oriunde pe corp, acest tip de iritaţie tinde să fie cel mai des întâlnit pe coate, genunchi şi pe spatele mâinilor şi picioarelor.
 
În timp ce erupţiile de tip stup tind să apară şi să dispară rapid, erupţia de căldură înţepătoare poate persista zile sau săptămâni, potrivit ZOE.
 
The Sun Online relatează că un medic de familie din Londra a avertizat anterior că mai mult copiii cu Omicron au prezentat erupţii cutanate.
 
Dr. David Lloyd a declarat că aproximativ 15% dintre tinerii confirmaţi cu Omicron au dezvoltat pete, care de obicei se manifestă alături de oboseală, dureri de cap şi pierderea poftei de mâncare.
 
Echipa de la CovidSkinSigns a raportat, de asemenea, un număr de persoane care au prezentat erupţii papuloase şi vizuale.
 
Apar sub forma unor zone roşii şi umflate, oriunde pe corp, dar mai ales pe coate şi genunchi, precum şi pe spatele mâinilor şi al picioarelor. Poate semăna cu o căldură urâtă şi înţepătoare", au spus aceştia.
 
De asemenea, aceasta putea dura mult după ce perioada contagioasă a infecţiei Covidul se încheie.

Decolorarea pielii

O complicaţie rară în cazurile grave de Covid poate provoca scăderea nivelului de oxigen din sânge.
 
Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din SUA au descris acest lucru ca fiind un "semn de avertizare de urgenţă".
 
Oricine observă o schimbare a culorii pielii, mai ales dacă este asociată cu probleme de respiraţie, dureri persistente, presiune în piept, incapacitatea de a rămâne treaz sau confuzie, să caute ajutor "imediat".
 
Pacienţii care se încadrează într-o categorie "vulnerabilă", împreună cu pacienţii mai în vârstă, au fost mai predispuşi să dezvolte o boală mai gravă, în special după infectarea cu Omicron.

Buze dureroase

Un număr de persoane care au contractat tulpina Omicron au raportat că simptomele asemănătoare răcelii s-au extins la buze, care au devenit dureroase sau crăpate.
 
Potrivit experţilor de la CovidSkinSigns, buzele se pot simţi dureroase, uscate şi solzoase pe măsură ce se recuperează.

Pielea uscată

Un alt simptom Covid frecvent raportat este eczema, despre care bolnavii au spus că se manifestă pe gât şi pe piept.
 
Cei de la CovidSkinSigns au spus că erupţia apare pe gât şi pe piept în zonele expuse la lumina soarelui. „De obicei, este destul de roz şi provoacă mâncărime. Poate apărea în orice moment în timpul sau după infecţie şi de obicei durează mult timp", au adăugat ei.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici