Mormânt faraonic cu 30 de mumii, descoperit în Egipt

Arheologii egipteni au descoperit 30 de mumii într-un mormânt faraonic vechi de 4.300 de ani, în situl Saqqara, la marginea oraşului Cairo, a anunţat, luni, şeful Consiliului suprem pentru antichităţi al Egiptului, Zahi Hawass.

230 afișări
Imaginea articolului Mormânt faraonic cu 30 de mumii, descoperit în Egipt

Mormânt faraonic cu 30 de mumii, descoperit în Egipt (Imagine: www.middle-east-online.com)

Mumiile, dintre care unele poziţionate în şase sarcofage din lemn şi piatră, au fost descoperite la Gisr al-Moudir, la vest de piramida regelui Djéser, prima construcţie de acest tip datând din epoca faraonică.

"Camera mormintelor datează din epoca celei de-a VI-a dinastii a Vechiului Imperiu, deci are o vechime de 4.300 de ani", a declarat Hawass, precizând că descoperirea a fost făcută la o adâncime de 11 metri.

Cea mai mare parte a mumiilor erau aşezate în cinci nişe din camera mormintelor, construită din cărămidă şi purtând numele unui preot.

Una dintre cele două căi de acces în cameră este mai recentă, fiind construită în timpul dinastiei a XXVI-a, în jurul anului 640 î.Cr.

Camera mormintelor conţinea şase sarcofage, dintre care două, unul din lemn şi altul din piatră, nu au fost încă deschise.

Situl arheologic de la Saqqara este o vastă necropolă situată în regiunea vechiului Memphis, unde au fost descoperite nenumărate morminte, dar şi primele piramide faraonice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici