Napolitana cu zero calorii. Vezi aici din ce este făcută

Cercetătoarea poloneză Joanna Harasym a brevetat un sortiment de napolitană din seminţe de hrişcă despre care afirmă că are zero calorii, nu conţine gluten, dar este bogată în antioxidanţi.

537 afișări
Imaginea articolului Napolitana cu zero calorii. Vezi aici din ce este făcută

Napolitana cu zero calorii. Vezi aici din ce este făcută

"Deoarece organismul uman nu absoarbe celuloza din seminţele de hrişcă, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric şi rămân o sursă bogată în antioxidanţi care sunt buni pentru sănătate", a declarat cercetătoarea poloneză.

Noul sortiment de napolitană îi poate ajuta pe oameni să îşi controleze mai uşor greutatea, iar diabeticii vor putea să aprecieze la rândul lor noul produs, ca şi persoanele care nu tolerează glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei şi cu aromă de alune "nu conţin gluten şi nu cauzează o creştere a glicemiei", a declarat cercetătoarea, profesor la Universitatea economică din Wroclaw.

Joanna Harasym a anunţat că lucrează în prezent la obţinerea unui sortiment de bere din hrişcă, dar acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

Denumită "grâul negru", hrişca nu este o cereală, aşa cum este grâul sau orzul. Această plantă face parte din familia Polygonaceae, iar seminţele ei sunt bogate în proteine, acizi aminaţi, fibre solubile şi compuşi antioxidanţi. Planta a fost introdusă în Europa de către mongoli şi turci.

Grăunţele de hrişcă sunt foarte populare în Polonia, ţară în care produsele din hrişcă sunt consumate ca o alternativă pentru produsele din cartofi, orez sau paste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici