NASA anunţă două noi misiuni spre Venus

  • Misiunile vor oferi „şansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”.
  • Venus este a doua planetă de la Soare şi cea mai fierbinte planetă din sistemul solar.
  • Temperatură ajunge la suprafaţă până la 500 de grade Celsius.
752 afișări
Imaginea articolului NASA anunţă două noi misiuni spre Venus

NASA anunţă două noi misiuni spre Venus

Misiunile, care au primit fiecare câte o finanţare de 500 milioane dolari, urmează să fie lansate între 2028 şi 2030.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că misiunile vor oferi „şansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”.

Ultima sondă americană care a vizitat planeta a fost Magellan, în 1990. Alte misiuni, din Europa şi Japonia, au ajuns pe orbita planetei de atunci.

„Aceste două misiuni surori îşi propun să înţeleagă cum Venus a devenit o lume asemănătoare infernului, capabilă să topească plumbul la suprafaţă”, a spus Nelson.

Venus este a doua planetă de la Soare şi cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, cu o temperatură la suprafaţă de 500 grade Celsius - suficient de mare pentru a topi plumbul.

Misiunea Davinci + (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging) va observa atmosfera planetei pentru a obţine o perspectivă asupra modului în care aceasta s-a format şi a evoluat. De asemenea, va stabili dacă Venus a avut vreodată un ocean.

A doua misiune, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), va cartografia suprafaţa planetei pentru a-i înţelege istoria geologică şi va investiga modul în care s-a dezvoltat, atât de diferit faţă de Pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici