NASA va crea un sistem avansat de observare a Planetei

  • NASA a anunţat că va crea un nou sistem de observare a Planetei.
  • Cu acest sistem, fiecare satelit va fi unic şi complementar cu ceilalţi.
  • Sateliţii vor lucra în tandem să creeze o hartă 3D a Pământului, de la sol la atmosferă.
2071 afișări
Imaginea articolului NASA va crea un sistem avansat de observare a Planetei

NASA va crea un sistem avansat de observare a Planetei

NASA a anunţat că va crea un sistem avansat de observare a Planetei cu ajutorul căruia se va putea monitoriza ce se întâmplă la sol, în atmosferă şi chiar şi sub suprafaţa Terrei.

Sitemul este compus din 5 sateliţi speciali care vor lucra în tandem pentru analiză şi au ca scop oprirea încălzirii globale, dar şi evitarea dezastrelor naturale, a incendiilor de vegetaţie şi îmbunătăţirea procesului de agricultură. 

 Proiectul a fost dezvoltat în ultimii 4 ani după recomandarea primită de la cercetătorii din întreaga lume. 
 
„La fiecare 10 ani, cei mai buni cercetători din Statele Unite şi din întreaga lume se reunesc să creeze o strategie pentru un deceniu. Şi au recomandat să organizăm misiuni care împreună să formeze Sistemul de Observare a Planetei”, a declarat dr. Thomas Zurbuchen,  Associate Administrator for the Science Mission Directorate
 
Aceşti sateliţi se vor uita către Pământ, fiecare cu propriul scop, apoi vor integra toate datele şi vor avea o abordare comună.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici