Născută la două zile după moartea mamei sale

O fetiţă din Marea Britanie s-a născut la două zile după ce mama sa, fostă campioană naţională la patinaj, de 41 de ani, a murit din cauza unei hemoragii craniene, inima sa funcţionând în acel interval cu ajutorul steroizilor, informează Daily Mail.

1380 afișări
Imaginea articolului Născută la două zile după moartea mamei sale

Născută la două zile după moartea mamei sale (Imagine: Daily Mail)

Jayne Soliman, de 41 de ani, a fost campioană britanică la patinaj în 1989, când ocupa locul şapte în lume, iar după ce s-a retras din competiţii a devenit profesoară de patinaj. În timpul unui seminar la Abu Dhabi, l-a întâlnit pe soţul ei, de origine egipteană, apoi cuplul s-a stabilit în Marea Britanie. Ea s-a convertit la islamism înainte de a se căsători.

Sarcina fostei patinatoare a decurs bine, ea continuând să dea lecţii, însă miercurea trecută s-a prăbuşit în dormitorul său după ce s-a plâns de dureri de cap.

Femeia a fost transportată cu o ambulanţă aeriană la Oxford, dar medicii au declarat-o în moarte cerebrală după câteva ore în care au încercat s-o resusciteze. Doctorii i-au explicat lui Mahmoud Soliman, în vârstă de 29 de ani, că pe creierul soţiei sale s-a dezvoltat o tumoare foarte agresivă care a evoluat în numai câteva săptămâni şi care a provocat ruperea unui vas mare de sânge.

Inima britanicei a continuat să bată încă două zile, cu ajutorul aparatelor şi a steroizilor injectaţi în corp.

Potrivit medicilor, corpul mamei este cel mai bun incubator pentru copil, chiar dacă mama este în moarte cerebrală. Fetusul trebuie, însă, scos cât mai repede, pentru a evita infecţiile.

Fetiţa cuplului, Aya - numele însemnând "miracol" în Coran -, s-a născut prin cezariană, după numai 26 de săptămâni de sarcină, cântărind la naştere puţin peste un kilogram. Ea a rămas internată la terapie intensivă.


Jayne a pierdut, în 2007, o sarcină din cauza unor complicaţii.

Fosta campioană a fost înmormântată sâmbătă, la funeralii participând aproximativ 300 de persoane, inclusiv personalităţi din lumea patinajului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici