Negativismul îţi distruge relaţiile şi cariera. Învaţă primii paşi către o atitudine pozitivă!

Cu cât eşti mai pesimist şi gândeşti negativ, cu atât rişti să îţi distrugi viaţa. Începe terapia către o viaţă optimistă cu câţiva paşi simpli: înconjoară-te de prieteni care gândesc pozitiv, elimină cuvintele negative din vocabular şi nu te mai văicări toată ziua.

792 afișări
Imaginea articolului Negativismul îţi distruge relaţiile şi cariera. Învaţă primii paşi către o atitudine pozitivă!

Negativismul îţi distruge relaţiile şi cariera. Învaţă primii paşi către o atitudine pozitivă! (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Nu te lăsa doborât de eşec: transformă-ţi problemele în oportunităţi!

Jeff Keller, autorul cărţii "Atitudinea este totul", consideră că a te îneca în suferinţă şi a-ţi plânge de milă după un eşec (fie el sentimental, fie la locul de muncă) este cea mai proastă soluţie pentru rezolvarea problemelor.

"După un eşec, primul impuls este să te plângi. Este o reacţie normală, dar dupa ce primul moment de dezamăgire a trecut, trebuie să faci o alegere: fie te adânceşti în suferinţă şi te gândeşti la aspectele negative ale problemei, fie poţi descoperi beneficiul sau lecţia pe care ţi-o oferă problema respectivă".

În concepţia lui Keller, o problemă poate fi chiar şi o oportunitate. Acesta dă exemplul persoanelor concediate de la locul de muncă care şi-au deschis ulterior o afacere care s-a transformat într-un real succes.

Citeşte mai multe despre cum îţi influenţează negativismul viaţa pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici