Noi excavaţii, programate în zona unde s-au descoperit rămăşiţele familiei Romanov

Excavaţii suplimentare ar putea fi efectuate în munţii Ural, lângă Ekaterinburg, în zona în care au fost descoperite rămăşiţele familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, informează RIA Novosti.

33 afișări
Imaginea articolului Noi excavaţii, programate în zona unde s-au descoperit rămăşiţele familiei Romanov

Noi excavaţii, programate în zona unde s-au descoperit rămăşiţele familiei Romanov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rămăşiţele familiei regale ruse au fost descoperite în apropiere de oraşul Ekaterinburg, în munţii Urali, în 1991.

"Intenţionăm să facem noi excavaţii în iunie, anul viitor. Iniţial am vrut să începem în această toamnă, dar lucrările au fost amânate din cauza lipsei de fonduri", a declarat Serghei Pogorelov, şeful echipei de arheologi care se va ocupa de acest proiect.

Săpăturile vor fi făcute într-o zonă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Experţii preconizează că lucrările vor dura între doi şi trei ani şi vor costa 10 milioane de ruble (370.000 de dolari).

"Am cerut deja asistenţă financiară din partea guvernatorului regiunii Sverdlovsk, a guvernului regional şi a Ministerului Culturii", a precizat Pogorelov.

Ţarul Nicolae al II-lea a abdicat în martie 1917 şi a fost arestat împreună cu familia sa de către bolşevici, în timpul Revoluţiei din Octombrie. Ţarul, soţia acestuia, Alexandra, copiii lor - Olga, Tatiana, Maria, Alexei şi Anastasia -, trei dintre servitori şi un medic al familiei au fost executaţi de CEKA, poliţia politică a lui Lenin, pe 17 iulie 1918, la Ekaterinburg, în munţii Urali.

Toate scheletele membrilor familiei Romanov, cu excepţia celor al Mariei şi lui Alexei, au fost descoperite în 1991 şi îngropate în cimitirul Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel din St. Petersburg, în 1998. Pe 29 iulie 2007, rămăşiţele corpurilor unui băiat şi al unei tinere fete au fost descoperite în apropiere de oraşul Ekaterinburg.

În iulie 2008, testele ADN, efectuate de o echipă de 22 de experţi, provenind de la 12 laboratoare diferite de analiză, au confirmat faptul că rămăşiţele umane descoperite aparţin prinţului Alexei şi surorii sale mai mari, Maria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici