Noile variante de Omicron reprezintă 35% din cazurile din SUA

Noile variante de Omicron - BQ.1 şi BQ.1.1 - au ajuns să reprezinte 35% din cazurile din SUA, în creştere faţă de săptămâna trecută.

580 afișări
Imaginea articolului Noile variante de Omicron reprezintă 35% din cazurile din SUA

Sursa foto: Profimedia

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA (CDC) a estimat vineri că subvariantele Omicron BQ.1 şi BQ.1.1.1 reprezintă aproximativ 35% din cazurile de coronavirus din ţară, în săptămâna care s-a încheiat la 5 noiembrie, faţă de 23,2% săptămâna trecută, scrie Reuters.

Subvariantele au reprezentat aproape 9% din numărul total de cazuri în săptămâna din 15 octombrie şi de atunci au determinat o creştere a numărului de cazuri.

Cele două variante sunt descendente ale subvariantei BA.5 din Omicron şi s-au răspândit rapid şi în Europa. Autoritatea sanitară europeană a declarat că este posibil ca acestea să devină în scurt timp variantele dominante şi să determine creşterea numărului de cazuri în următoarele săptămâni şi luni.

Noile variante sunt monitorizate de autorităţile de reglementare şi de producătorii de vaccinuri în cazul în care încep să eludeze protecţia oferită de vaccinurile actuale.

Creşterea cazurilor de coronavirus vine după o scădere treptată a cazurilor raportate faţă de maximele din iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici