Nou dispozitiv de administrare a insulinei lansat în România

Un nou dispozitiv de administrare a insulinei a fost lansat, recent, pe piaţa din România, produsul oferind un beneficiu major pacienţilor care, de cele mai multe ori, utilizează tipuri diferite de insulină, în funcţie de momentul zilei.

1258 afișări
Imaginea articolului Nou dispozitiv de administrare a insulinei lansat în România

Nou dispozitiv de administrare a insulinei lansat în România

Noua generaţie de dispozitiv, FlexPen, produs de compania Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul diabetului, reprezintă o variantă modernă a pen-urilor pentru insulină utilizate zilnic de către persoanele cu diabet şi îmbunătăşeşte tratamentul acestora datorită uşurinţei cu care poate fi utilizat.

Dispozitivul oferă un beneficiu bolnavilor care de cele mai multe ori utilizează tipuri diferite de insulină, în funcţie de momentul zilei, întrucât permite diferenţierea cu uşurinţă a tipului de insulină, scăzând riscul apariţiei unor erori în administrarea tratamentului. Un alt beneficiu al noului dispozitiv este că permite dozarea exactă a insulinei, iar scala de dozare revine automat la zero după fiecare injectare. De asemenea, noua generaţie FlexPen necesită o forţă de injectare a insulinei cu 30 la sută mai mică, simplificând în mod considerabil procesul de injectare, potrivit specialiştilor.

O dozare incorectă a cantităţii de insulină (injectarea unei cantităţii prea mici sau prea mari de insulină) poate conduce la oscilaţii ale glicemiei (hiperglicemie, respectiv hipoglicemie).

"Dispozitivele de administrare a insulinei sunt elemente importante în administrarea corectă a tratamentului de către persoanele cu diabet. Modul de administrare a insulinei capătă în acest context o importanţă deosebită, în special, în ceea ce priveşte precizia dozării insulinei şi siguranţa administrării dozelor", a declarat preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, profesor doctor Radu Lichiardopol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici