"Noua SIDA a Americilor", boala care poate duce la explozia inimii. Ce asemănări are cu virusul HIV

Boala Chagas, denumită de către experţi "noua SIDA a Americilor", poate duce la explozia inimii. Ea este produsă de către insectele care se hrănesc cu sânge.

3802 afișări
Imaginea articolului "Noua SIDA a Americilor", boala care poate duce la explozia inimii. Ce asemănări are cu virusul HIV

"Noua SIDA a Americilor", boala care poate duce la explozia inimii. Ce asemănări are cu virusul HIV (Imagine: Daily Mail)

Boala este asemănătoare cu SIDA deoarece este greu de detectat şi pot dura ani până ca simptomele să îşi facă apariţia, relatează Daily Mail

Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Bolivia, Mexic, Columbia şi America Centrală, conform New York Times. În jur de 30.000 de persoane din Statele Unite suferă de "noua SIDA a Americilor".

Boala, care nu exista înainte decât în America Latina, s-a răspândit în SUA din pricina turismului şi imigraţiei.

Descoperită devreme, boala este vindecată cu un tratament de 3 luni, dar de cele mai multe ori, din cauza perioadei de incubare şi a costurilor medicamentelor, ea nu este tratată.

Chagas este transmisă de insectele din specia Triatome, care introduc un parazit numit Trypanosoma cruzi în sângele persoanei muşcate. Ea se răspândeşte foarte uşor prin transfuziile de sânge sau, mai rar întâlnit, de la mamă la copil.

Boala are două faze, una acută şi alta severă. Simptomele precum constipaţia, durerile abdominale şi problemele digestive apar în faza severă. Parazitul poate ajunge în cele din urmă la inimă, unde trăieşte şi se multiplică.  

"Noua SIDA a Americilor" a fost descoperită în 1909 de Carlos Ribeiro Justiniano Chagas. Una dintre victimele celebre ale bolii ar fi fost, conform cercetătorilor de la Universitatea din Maryland, Charles Darwin, care ar fi contractat-o în jurul vârstei de 20 de ani. Se presupune că aceasta ar fi fost cauza morţii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici