Număr-record de morse zărite pe o plajă din Alaska - FOTO, VIDEO

Un număr foarte mare de morse din Pacific a ajuns pe ţărm în Alaska, din cauza faptului că gheaţa din Marea Arctică s-a topit.

23889 afișări
Imaginea articolului Număr-record de morse zărite pe o plajă din Alaska - FOTO, VIDEO

Număr-record de morse zărite pe o plajă din Alaska (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În jur de 35.000 de morse au fost fotografiate în weekend pe o plajă din Point Lay, la aproximativ 500 de kilometri sud-vest de Barrow, relatează BBC News.

Adunarea a fost fotografiată ca parte a unui studiu anual efectuat de Administraţia Naţională a Oceanelor şi a Atmosferei din Statele Unite.

Morsele stau în general pe sloiurile de gheaţă ale Mării Arctice, dar atunci când gheaţa se topeşte se apropie de plajă.

Andrea Medeiros, purtător de cuvânt al US Fish and Wildlife Service, a declarat pentru Associated Press că prima mişcare a morselor a fost detectată pe 13 septembrie.

Observatorii au zărit mai multe carcase, care aparţin, cel mai probabil, animalelor care au fost ucise în înghesuială. Cele mai mari morse pot cântări chiar şi două tone.

Oamenii de ştiinţă se vor deplasa în zonă pentru a efectua necropsii ce vor arăta cauza exactă a morţii animalelor, a precizat Medeiros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici