Numărul fumătorilor tineri a crescut din cauza ţigărilor mentolate

Ţigările mentolate ar trebui interzise deoarece aroma de mentol a dus la creşterea numărului tinerilor care se apucă de fumat şi face renunţarea la acest viciu mai dificilă, potrivit unui studiu realizat pentru Administraţia de Hrană şi Alimente din Statele Unite, citat de Chicago Sun-Times.

49 afișări
Imaginea articolului Numărul fumătorilor tineri a crescut din cauza ţigărilor mentolate

Numărul fumătorilor tineri a crescut din cauza ţigărilor mentolate (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Un comitet al Administraţiei de Hrană şi Alimente a recomandat, în urma unei cercetări, interzicerea ţigărilot mentolate, avertizând, totuşi, că măsura ar putea duce la creşterea contrabandei cu tutun. Administraţia nu este obligată să respecte recomandarea comitetului, dar, de cele mai multe ori, o face. Totuşi, mulţi analişti cred că ţigările mentolate nu vor fi retrase de pe piaţă deoarece ele sunt consumate de aproape 19 milioane de americani, scrie Gândul.

Studiul în urma căruira s-a constatat creşterea numărului de fumătoriâ în rândul tinerilor nu a corelat consumul de ţigări mentolate cu alte riscuri de sănătate decât cele care există şi în cazul ţigărilor obişnuite.

În România, ţigările mentolate reprezintă doar 2-3 procente din piaţa de tutun, au declarat pentru gândul reprezentanţi ai industriei locale. În Statele Unite, 27% din piaţă este ocupată de ţigările mentolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici