O americancă obeză, trimisă pentru RMN la grădina zoologică (Video)

O americancă de 125 de kilograme a fost trimisă la grădina zoologică pentru a-şi face o analiză RMN (imagistică prin rezonanţă magnetică), pentru că doar aparatul de acolo îi putea suporta greutatea, informează Fox News.

275 afișări
Imaginea articolului O americancă obeză, trimisă pentru RMN la grădina zoologică (Video)

O americancă obeză, trimisă pentru RMN la grădina zoologică

Carolyn Ragan a descoperit, în urmă cu doi ani, că are o tumoare pe coloana vertebrală, însă personalul medical de la un spital din Kansas i-a spus că nu se poate să-i facă un RMN pentru că aparatul nu va rezista sub greutatea ei.

"(Un asistent medical - n.r.) mi-a sugerat să merg la grădina zoologică din Kansas. M-am găndit că ştiu că sunt mare, dar nu atât de mare cât un elefant. Şi soţul meu s-a supărat", a spus Carolyn.

Reprezentanţii Spitalului Universitar din Kansas nu au comentat asupra susţinerilor femeii, însă au spus că nu ştiu de existenţa vreunui RMN pentru animale care să scaneze şi oameni în regiunea Kansas.

Problema lui Ragan a fost că era prea grea pentru masa aparatului şi prea lată pentru a intra în tubul de scanare.

Video reportaj

Aparatele de RMN din Kansas, cu tub închis sau deschis, pot susţine, teoretic, 200 de kilograme, dar uneori, o persoană care cântăreşte mai puţin poate avea dificultăţi în a obţine analiza, potrivit unui tehnician medical.

"Depinde, de multe ori, de cum sunt construite aparatele şi de zona corpului care trebuie scanată. Aparatul nu poate sta deschis mult timp pentru că atunci câmpul magnetic se va disipa în încăpere", a spus tehnicianul Sarah Abbott.

Ragan, care a fost operată de două ori şi a rămas paralizată parţial, a spus că a găsit, până la urmă, un RMN deschis care îi putea suporta greutatea, dar a precizat că experienţa a fost ruşinoasă şi frustrantă.

"Ar trebui să existe aparate în care să încapă oricine", a conchis Ragan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici