O dietă mediteraneană strictă aduce multe beneficii sănătăţii

Urmarea strictă a unei diete mediteraneene, bogată în fructe şi legume, oferă o protecţie substanţială împotriva cancerului, afecţiunilor cardiace, precum şi a altor boli cronice, susţin cercetărorii italieni.

26 afișări
Imaginea articolului O dietă mediteraneană strictă aduce multe beneficii sănătăţii

O dietă mediteraneană strictă aduce multe beneficii sănătăţii

Potrivit acestora, persoanele care au urmat acestă dietă au cu 9% mai puţine şanse să contacteze o boală de inimă, cu 13% mai puţine şanse să se îmbolnăvească de Parkinson sau Alzheimer şi sunt cu 6% mai puţin expuşi la cancer decât cei care nu au acelaşi regim alimentar.

"Aceste rezultate sunt foarte relevante pentru sănătatea publică, încurajând în special dietele mediteraneene pentru prevenirea celor mai grave boli cronice", susţine Francesco Sofi, cercetător în nutriţie, alături de colegii săi de la Universitatea din Florenţa.

Dieta tradiţională mediteraneană cuprinde multe legume, peşte şi grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, fiind săracă în carne roşie, produse lactate şi alcool.

Sofi şi echipa sa au analizat 12 studii realizate la nivel mondial, care includeau mai mult de 1,5 milioane de persoane, ale căror obiceiuri alimentare şi stări ale sănătăţii au fost monitorizate pe o perioadă de la trei la 18 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici