O inscripţie misterioasă din epoca lui Iisus Hristos, descoperită la Ierusalim

O inscripţie misterioasă, gravată pe o cupă de piatră, care datează din primul secol al Creştinătăţii, a fost descoperită recent la Ierusalim, în urma unor săpături arheologice.

380 afișări
Imaginea articolului O inscripţie misterioasă din epoca lui Iisus Hristos, descoperită la Ierusalim

Arheologul britanic Shimon Gibson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am descoperit o inscripţie de 10 rânduri, scrise în ebraica veche sau în aramaică, care reprezintă, se pare, un ritual de purificare", a declarat arheologul britanic Shimon Gibson.

"Literele scrise cursiv sunt lizibile, dar textul este foarte dificil de descifrat", a mai spus arheologul, cercetător la Universitatea Carolina de Nord.

Cupa a fost descoperită în apropierea unui sit arheologic al unui spaţiu destinat unei băi ritualice, în apropierea Palatului Irod cel Mare şi al Templului din Ierusalim, distrus în anul 70 î.Hr. de romani.

"Este posibil ca acest tip de cupă să îi fi servit lui Iisus Hristos pentru spălarea ritualică a mâinilor înaintea Cinei cea de Taină", a mai spus arheologul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici