O lume din ce în ce mai obeză

Stare de alertă pentru populaţia globului, care este ameninţată de un adevărat "tsunami" al obezităţii, pe măsură ce rata acestei pandemii creşte, potrivit www.jurnalul.ro.

23 afișări
Imaginea articolului O lume din ce în ce mai obeză

O lume din ce în ce mai obeză

Unul din zece adulţi este obez la ora ac­tuală, potrivit unei statistici publicate de revista The Lancet. Există peste un miliard de persoane su­pra­ponderale în toată lumea, între care 300 de milioane sunt obeze din punct de vedere clinic, iar dintre acestea, 2% sunt copii. Dacă în trecut ro­bus­te­ţea fizică era ca o carte de vizită a "ti­tularului" ei, exteriorizând, după ve­chile concepţii, prosperitatea, succesul şi chiar un statut social supe­rior, acum este tocmai invers, păturile mai modeste ale societăţii, "slăbănogii" de altădată, reuşind să ia locul graşilor bogaţi de pe vremuri.

Şi aspectul stratului adipos al corpului a suferit modificări importante, făcând de la un punct încolo deosebire între "graşi" şi "obezi". Astfel, cei din prima categorie au rotunjimi din "surplusuri" ceva mai ferme şi mai "echitabil" distribuite pe su­pra­fa­ţa corporală (cu diferenţele ana­to­mi­ce de rigoare între sexe). Par a fi un fel de "vintage" în societatea de astăzi, faţă de cei din a doua categorie, care de­păşesc suta de kilograme încă din ti­nereţe, iar "colacii" lor de grăsime au aspect flasc, ca şi cum grăsimea ar fi ambalată în pungi de plastic lipi­te aiurea de corp, dându-le un aspect di­form, iar într-un stadiu avansat, chiar hidos.

Citeşte mai multe pe www.jurnalul.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici