O misiune spaţială germană pe Lună, posibilă în jurul anului 2015

Ministrul german responsabil cu cercetarea spaţială a declarat, miercuri, că o viitoare misiune spaţială germană pe Lună, fără echipaj uman la bord, va fi posibilă în jurul anului 2015, în ciuda actualei crize economice mondiale.

39 afișări
Imaginea articolului O misiune spaţială germană pe Lună, posibilă în jurul anului 2015

O misiune spaţială germană pe Lună, posibilă în jurul anului 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul german a declarat pentru postul public de televiziune ZDF că, în opinia lui, costul unei astfel de misiuni este de 1,5 milioane de euro, pe o perioadă de cinci ani. El a declarat, totodată, că miza ştiinţifică justifică o astfel de cheltuială, în ciuda crizei economice care a lovit foarte dur Germania.

"Naţiunile care au conceput programe spaţiale au redescoperit Luna, deoarece aceasta este incredibil de importantă", a adăugat acelaşi ministru.

Satelitul natural al Terrei este "o excelentă platformă pentru cercetarea spaţială" şi are "o importanţă covârşitoare în înţelegerea modului în care poate fi garantat viitorul planetei noastre", potrivit acestuia.

SUA, care a sărbătorit, la sfârşitul lunii iulie, 40 de ani de la prima aselenizare, a făcut din revenirea astronauţilor americani pe Lună, prevăzută înainte de anul 2020, prima etapă a unui program spaţial ambiţios, care prevede trimiterea pe Marte a unei nave spaţiale cu echipaj uman la bord.

Şi alte ţări, precum China şi Rusia, şi-au anunţat intenţia de a ajunge pe Lună, aflată la 384.000 de kilometri distanţă de Terra sau la patru zile de zbor şi al cărei subsol este bogat în resurse naturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici