O pastilă care imită beneficiile exerciţiilor fizice ar putea fi disponibilă în curând

  • O echipă de cercetători de la Universitatea Washington din St. Louis a dezvoltat o pastilă care ar imita unele dintre beneficiile exerciţiilor fizice.
  • Pastila ar putea îmbunătăţi metabolismul şi creşterea musculară.
699 afișări
Imaginea articolului O pastilă care imită beneficiile exerciţiilor fizice ar putea fi disponibilă în curând

Echipa de cercetători, care şi-a prezentat rezultatele la reuniunea de primăvară a Societăţii Americane de Chimie (ACS), speră să reproducă efectele fizice ale exerciţiilor fizice, în special capacitatea de a îmbunătăţi metabolismul, precum şi performanţa musculară, anunţă New York Post.

„Nu putem înlocui exerciţiile fizice”, a declarat Bahaa Elgendy, cercetător principal al proiectului: „Dar există atât de multe cazuri în care este nevoie de un înlocuitor".

Cu toate acestea, descoperirile ar putea duce la o nouă modalitate de tratare a atrofiei musculare şi a altor afecţiuni medicale, inclusiv a insuficienţei cardiace şi a bolilor neurodegenerative.

Dacă medicamentul ar putea imita efectele fizice ale exerciţiilor fizice, acesta ar putea ajuta la compensarea slăbiciunii muşchilor unei persoane care apare în mod natural odată cu îmbătrânirea sau pentru cei afectaţi de cancer, de anumite afecţiuni genetice sau de orice alt motiv pentru care o persoană nu poate face activitate fizică regulată.

Elgendy a adăugat că "pilula de exerciţii fizice" ar putea contracara pierderea atât a muşchilor, cât şi a grăsimii, cauzată de alte medicamente.

Pastila, testată pe şoareci, a crescut o fibră musculară rezistentă la oboseală, ceea ce, la rândul său, a îmbunătăţit rezistenţa rozătoarelor atunci când alergau pe o bandă de alergare.

Dar trebuie făcute mai multe teste înainte ca pilula să fie disponibilă pentru uz uman. Oamenii de ştiinţă vor testa compusul pe alte animale, ca următor pas în procesul de cercetare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici