O reptilă de origine preistorică va avea pui la vârsta de 111 ani

O reptilă de origine preistorică, în vârstă de 111 ani, care în prezent se găseşte doar în Noua Zeelandă, va deveni, în curând, tată pentru prima dată, după ce şi-a regăsit apetitul sexual.

31 afișări
Imaginea articolului O reptilă de origine preistorică va avea pui la vârsta de 111 ani

O reptilă de origine preistorică va avea pui la vârsta de 111 ani (Imagine: www.arksearch.com)

Exemplarul de tuatara, numit Henry, o şopârlă cu o lungime de 60 de centimetri, s-a îngrăşat şi a devenit foarte leneş după ce a fost adus, în 1970, la muzeul Southland de pe insula Invercargill (sudul Noii Zeelande), a indicat personalul care îngrijeşte reptila.

"Nu a mai fost interesat de sex după ce i s-a înlăturat o tumoare canceroasă de pe partea dorsală", a indicat curatorul muzeului, Lindsay Hazley.

Însă Henry, care cântăreşte 1,2 kilograme, s-a împerecheat cu Mildred, tovarăşa sa în vârstă de 80 de ani, şi aceasta a depus 11 ouă, care vor ecloza în şase luni, a indicat Hazley.

Întâlnite exclusiv în Noua Zeelandă, tuatarele sunt singurele supravieţuitoare ale ordinului sphenodontiae, foarte numeros în epoca dinozaurilor, în urmă cu 200 de milioane de ani. Acest ordin număra pe atunci foarte multe specii, potrivit site-ului de internet neo-zeelandez. Celelalte specii ale acestui ordin au dispărut în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici